Kft. alapítás

Alapítson kft-t irodánk segítségével:

  • Átfutási idő: az okiratok elkészítése és cégbírósági beadás haladéktalanul, cégbejegyzés ezt követően 1-2 munkanap alatt.
  • Költségvonzat: 60 000 Ft + áfa ügyvédi munkadíj
  • Kötöttségek nélkül: az "ingyenesen" hirdetett ajánlatokkal ellentétben nálunk nem kell több éves könyvelési szerződést aláírnia és egyetlen számlázó programot sem erőltetünk Önre
  • Akár személyes megjelenés nélkül, távolról történő ügyintézéssel is, amelyről itt olvashat!
  • A cégalapítás konkrét menete: lsd. az eljárás lépései menüpont alatt
Alább részletesebben olvashat a kft. alapítással és az ezen társasági formával kapcsolatos tudnivalókról. Forduljon hozzánk bizalommal.


Visszahívást kérek

Kérésére visszahívjuk Önt, az Önnek leginkább megfelelő időpontban.
A telefonszámát az alábbi formában adja meg: 06 99 9999999


 

KORLÁTOLT FELELÕSSÉGÛ TÁRSASÁG

Magyarországon a Kft. a legnépszerűbb társasági forma, amely egy-, vagy többszemélyes társaságként is alapítható. 2014. március 15-től, az új Ptk. hatályba lépésével 3.000.000,-Ft törzstőkével lehet Kft-t alapítani. 

A korábbi 500.000,-Ft-os törzstőkéjű Kft-k tőkéjét ezért meg kell emelni 3.000.000,-Ft-ra. A már meglévő Kft-k esetében erről az átmenetről részletesebben itt olvashat.

Kft-ben a tagok felelőssége kizárólag törzsbetéteik szolgáltatására terjed ki, saját vagyonukkal nem felelnek a társaság tartozásaiért. Saját vagyonával felel viszont az ügyvezető akkor, ha tevékenységét nem a társaság érdekeinek elsődlegessége alapján látta el, és ezzel akár a társaságnak, akár harmadik személynek kárt okoz.

A Kft. tözstőkéje minimum 3.000.000,-Ft, amely lehet pénzbeli hozzájárulás (készpénz), illetve apport (vagyis vagyontárgyak, követelések, know how, stb.) Alapításkor a nem pénzbeli hozzájárulást rendelkezésre kell bocsátani teljes mértékben, a készpénz törzsbetéteknél viszont szabadon eldönthető, hogy mekkora részét szeretné a cég alapításkor megfizetni. A hátralékos összeget több éven belül is rendelkezésre lehet bocsátani, és mindezt aktuálisan kell leigazolni a cégbíróság felé.

Kft-t is lehet szerződésmintával, egyszerűsített eljárásban alapítani, ahogyan Bt-ket is. A szerződésminta alkalmazásának előnyeiről és hátrányairól az alábbi linkre kattintva olvashat:

Társasági szerződés

Egyszerűsített eljárás esetén a cégbíróság ügyintézési határideje 1 munkanap, a költségek pedig alacsonyabbak, 2017. március 15-től már sem illetéket, sem közzétételi díjat nem kell fizetni. A költségek pontos mértékéről további információkat az alábbi linkre kattintva olvashat:

Cégalapítás költségei

A korlátolt felelősségű társasági formát ajánljuk tehát mindenkinek, aki a fent leírt anyagi feltételekkel rendelkezik. A vagyon megosztására vonatkozóan további részletszabályok is vannak, amelyet személyesen lehet ügyvédünkkel egyeztetni az egyedi esetekben. 
ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva