Válás közös megegyezéssel

Irodánk az alábbiakban nyújt segítséget:
  • Közvetítés a felek között a közös megegyezés kialakítása érdekében.
  • Egyezség esetén a megállapodás írásba foglalása, ügyvédi ellenjegyzése és bíróság általi jóváhagyatása.
Alább részletesen felsoroljuk azokat a kérdésköröket, melyekről kötelezően egyezségre kell jutnia a feleknek.

Egyezségkötésnél az aláíráson általában mindkét félnek jelen kell lennie, de lehetőség van arra is, hogy az aláírást távolról bonyolítsuk le, vagyis ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenniük irodánkban. Ez az ún. távazonosítás, amiről részletesebben itt olvashat!

Kérdése van? Visszahívjuk.

Visszahívást kérek

Kérésére visszahívjuk Önt, az Önnek leginkább megfelelő időpontban.
A telefonszámát az alábbi formában adja meg: 06 99 9999999Amennyiben a felek nem kívánják a bíróság előtt feltárni, hogy életközösségük milyen okokra visszavezethetően romlott meg, és szeretnék az eljárást mielőbb lezárni, úgy egyezséget kell kötniük az alábbi kérdésekben:
Ha a megállapodás megszületett, azt a felek írásban szerződésbe foglalták, és megfelel a jogszabályoknak is, akkor a bíróság az egyezséget jóváhagyja, és ítéletet hoz a házasság felbontásáról.

Másik esete a közös megegyezéssel történő válásnak, ha a felek már 3 éve külön élnek, és a bíróság felé igazolják, hogy gyermekük elhelyezését és a különélő szülővel való kapcsolattartást is megnyugtató módon rendezték. A bíróság ebben az esetben a házasságot szintén további vizsgálat nélkül felbontja.

Amennyiben viszont nem sikerül a fenti kérdésekben egyezségre jutni, úgy sor kerül az okok boncolgatására az alábbiak szerint:

Válóper (tényállásos válás)Válóper - Válás közös megegyezéssel - Házassági szerződés - Gyermekelhelyezés, kapcsolattartás - Tartásdíj


ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva