Adásvételi előszerződés

Kössön adásvételi előszerződést irodánk segítségével extra költségek nélkül.
  • Szerződéskötés akár 1 munkanapon belül (szerződéstervezet elkészítése 3-4 órán belül).
  • Rejtett költségek nélkül: összefoglaltuk Önnek az ingatlan adásvétel összes költségét (a vevő és eladó oldaláról is).
Alább részletesen olvashat arról, mikor szükséges és tanácsos előszerződést kötni. Forduljon hozzánk bizalommal.

Visszahívást kérek

Kérésére visszahívjuk Önt, az Önnek leginkább megfelelő időpontban.
A telefonszámát az alábbi formában adja meg: 06 99 9999999


Ha nem lehet szerződést kötni...

Előfordulhat olyan eset, hogy valamilyen oknál fogva nem lehet, vagy a felek nem akarják még megkötni a végleges adásvételi szerződést, de valamilyen biztosítékot azért szeretnének, hogy ne ússzon el az üzlet.

A leggyakrabban előforduló esetek:
  • az ingatlan terhelt és a vevő csak a tehermentesítést követően vállalja a végleges adásvételi szerződés megkötését;
  • a tulajdonosok valamelyike nem elérhető, külföldön tartózkodik, stb., helyette más fog eljárni meghatalmazással, de ennek beszerzése még időt vesz igénybe - ennek az esetnek egyébként más, hatékonyabb megoldása is van, mint az előszerződés!;
  • a felek a szerződés megkötését előzetes hitelbírálattól teszik függővé, a hitelbírálat időtartamára adásvételi előszerződést kötnek;
  • építési telek esetén előzetesen elvi építési engedélyt kér a vevő, hogy lehet-e az ingatlanra építeni, mert csak akkor szeretné megvásárolni és végleges adásvételi szerződést kötni rá.
Az életben számos más eset is adódhat, a közös ezekben mindig az, hogy valamilyen bizonytalansági tényező miatt a felek még nem akarják véglegesen elkötelezni magukat, vagy valamilyen hiányosság miatt nem lehetséges a jogszabályok szerinti végleges adásvételi szerződés megkötése.

Tipikusan ezekre az esetekre szoktuk javasolni adásvételi előszerződés kötését. Az előszerződés ugyanis egy kötelezettségvállalás arra vonatkozóan, hogy később a felek az adásvételi szerződést megkötik egymással. Mégis, ha a feltétel, amit előzetesen szabnak nem teljesül, akkor mentesülnek kötelezettségeik alól. A másik oldalon viszont bármelyikük fordulhat a bírósághoz, hogy hozza létre a szerződést, ha az előszerződés alapján a másik fél a szerződéskötést megtagadja.

Az előszerződés annyiban erősebb a foglalónál és ad nagyobb biztonságot, hogy az előszerződést írásba kell foglalni, és így érdemes mindazon kérdésekben már előre megállapodni benne, amik majd a végleges adásvételi szerződésbe is be fognak kerülni, így azokban a járulékos kérdésekben, amelyeket az adásvételi szerződés aloldalon felsoroltunk és részleteztünk (birtokba bocsátás, tulajdonjog fenntartás, fizetési részletek, stb.)

A fenti kérdésekről röviden készítettünk egy videót is a könnyebb áttekinthetőség és érthetőség kedvéért:

Adásvételi szerződés - Adásvételi előszerződés - Újépítésű ingatlan vásárlása - Ingatlan adásvétel költségei


ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva