Ügyvédi munkadíj (adásvételi szerződés)


Az adásvételi szerződést szerkesztő és ellenjegyző ügyvéd munkadíja mindenkor az ingatlan értékéhez igazodik, és eszerint sávosan alakul.

A vételár szerinti ügyvédi munkadíjat irodánk esetében a következő táblázat foglalja össze:Az így kalkulált díjak a jogi ügyintézést tartalmazzák: a tulajdoni lap ügyintézését, eljárást a földhivatal előtt (amennyiben szükséges, iratbetekintést is), valamint az illetékkiszabással kapcsolatos ügyintézést (kirótt illeték összegének ellenőrzése, eltérés esetén levelezés az illetékhivatallal korrigálás végett, stb.), illetve plusz költség még a tulajdoni lap másolat díja, ami 4.500,-Ft, valamint a földhivatali eljárási díj, ami 6.600,-Ft. Adásvételi előszerződés kötése esetén az előszerződésre külön díjat számítunk fel, ami azonban csökkentett mértékű, erre vonatkozóan kérje e-mailben pontos ajánlatunkat! 


Kérdése van? Visszahívjuk.

Visszahívást kérek

Kérésére visszahívjuk Önt, az Önnek leginkább megfelelő időpontban.
A telefonszámát az alábbi formában adja meg: 06 99 9999999


Földhivatali eljárási díj

Az adásvételi szerződések földhivatalba történő benyújtásakor a földhivatali ügyintézésért eljárási díjat kell fizetni a Földhivatalnak. A hatályos szabályok szerint ennek összege albetétenként (ingatlanonként) 6.600,-Ft. Ezen összeget a szerződés aláírásakor el szoktuk kérni ügyfeleinktől, viszont az nem az ügyvédnek jár, az ügyfél bárkihez megy, ezzel a költséggel kalkulálnia kell. Ezt készpénzben kell befizetni a földhivatal pénztárában, ahol a számlát az ügyfél nevére kérjük.

Az ingatlan tehermentesítésének költsége

Ingatlan eladásakor a legtöbb esetben a vevő per-, teher-, és igénymentes tulajdonjogot vásárol. Így amennyiben bármilyen teher van az ingatlanon (jelzálogjog, haszonélvezeti jog, özvegyi jog, stb.), azt az eladónak töröltetnie kell a felek megállapodása szerint. Ennek költségvonzata szintén a földhivatali eljárási díj, amelyet ebben az esetben viszont az eladónak kell állnia.

Jelzálogjog törlése esetén albetétenként és jelzálogjogonként 6.600,-Ft-ot kell fizetni, özvegyi és haszonélvezeti jog törlése esetén pedig szintén 6.600,-Ft a díj. Abban az esetben viszont, ha az özvegyi jog, haszonélvezeti jog törlését a tulajdonjog változásával egy eljárásban kérjük, úgy csak a tulajdonjog bejegyzéséért kell fizetni, a haszonélvezeti jog, özvegyi jog törlése díjmentes.


* A jelen oldalon feltüntetett munkadíjak tájékoztató jellegűek!


ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva